Over ons

Urban Villagers is een kleine organisatie die samenwerkt met een netwerk van maatschappelijk betrokken specialisten. We werken aan het versterken van lokale democratie door verbindingen te leggen tussen individuele en georganiseerde inwoners en tussen de gemeente en andere organisaties.

Door zowel in een buurt te werken met bewoners als met ambtenaren en bestuurders in een gemeente, kunnen we wensen, procedures en jargon vertalen. We brengen buiten naar binnen en binnen naar buiten, zoals dat wel wordt genoemd. Op die manier slaan we een brug tussen bewoners en beleid.

Ons doel

Wij willen bij alles wat we doen, elke werkwijze die we ontwikkelen en elk advies dat we geven, actief bijdragen aan een inclusieve samenleving, gelijkwaardigheid en een democratie zonder uitsluiting.

Diensten

Urban Villagers helpt buurten en gemeentes bij het vormgeven van maatschappelijke veranderingen en een prettige leefomgeving. Met specifieke projecten en met flexibele diensten werken we aan een ideale buurt, een urban village.

Werk je met actieve bewoners en wil je lokale democratie bevorderen, dan weet je dat zeggenschap, participatie en inclusie een belangrijke rol spelen. Maar hoe geef je dat vorm? En vooral: hoe doe je dat samen met andere belanghebbenden?

We helpen je graag verder. Dat kan met workshops, begeleidingstrajecten of advies.

Ben je actieve bewoner, ambtenaar of werk je vanuit een organisatie of bedrijf aan de (duurzame) samenleving? We creƫren samen met jou een betere buurt door op een praktische manier verschillende doelgroepen en aandachtsgebieden te verbinden.

Afbeeldingen op deze website zijn in eigendom van Urban Villagers, rechtenvrij en/of geven we credit voor aan Freepik from www.flaticon.com