Gemeente

De doelstellingen van de gemeente veranderen. Beleid richt zich steeds meer op burgerparticipatie en het faciliteren van initiatieven van actieve bewoners. Dat betekent dat de rol van de gemeente verandert van sturend naar participerend en faciliterend.

Nieuwe regie

Urban Villagers helpt bij het vinden en definiƫren van die nieuwe rollen. Door projecten te ontwikkelen waarin de gemeente juist moet faciliteren. Dit zijn projecten zoals de Buurttender, die nauw aansluiten bij de wensen van bewoners en het beleid van de gemeente. Bewoners krijgen een nieuwe rol met meer regie. En de betrokken ambtenaar krijgt een nieuwe rol waarin hij of zij zich kan richten op faciliteren i.p.v. sturen.

Meer informatie

  • Onze visie en werkwijze vindt u bij Over ons;
  • Voor meer praktijkvoorbeelden, ga naar Projecten

Co-creatie

Ook co-creatie tussen bewoners en gemeente, wordt ondersteund door Urban Villagers. Door hen bij elkaar te brengen, knelpunten te (laten) benoemen en gezamenlijke oplossingen te zoeken. Een aantal projecten van Urban Villagers wordt op deze manier uitgevoerd in samenwerking met de gemeente. Zo zorgen we voor goede aansluiting en een effectieve verandering in de uitvoering van het beleid.

Hoe effectief die verandering is in de uitvoering van beleid is, hangt in zekere mate af van wat bewoners en de rest van de buurt verwachten van de uitvoering. En dat is waar Urban Villagers helpt en naast de partijen gaat staan

Reacties zijn gesloten.