Werkwijze

 

We luisteren naar wat bewoners willen, we horen hun wensen. En als die niet gehoord worden door anderen, dan zorgen we ervoor dat dat wel gebeurt. Op die manier kunnen we een stem geven aan bewoners of aan bepaalde doelgroepen in de buurt.

Bottom-up

We werken dus van onderaf: bottom-up. Eerst de vraag, dan het aanbod. Want wie heeft er nu iets aan een aanbod waar geen behoefte aan is? Die kennis over de vraag, leggen we voor aan organisaties in de buurt. Dit zijn formele en informele organisaties. Wanneer we weten wat hun belangen zijn, wat zij kunnen bieden en wat daarvoor nodig is, ontwikkelen we een project dat daarbij aansluit.

Zelf werken we graag samen met verschillende partijen en stimuleren ook co-creatie tussen bewoners en bijvoorbeeld overheid.

 

Op die manier zijn we soms ondersteuner, soms trekker en soms tussenpersoon. Net waar behoefte aan is. En gaat het over het beleid van de gemeente en de uitvoering daarvan, dan kijken we ook naar de mogelijkheden en vormen we een brug tussen bewoners en beleid. Zodoende kunnen we verbindingen maken tussen de belangen van alle partijen.

Co-creatie

Co-creatie betekent voor Urban Villagers vooral: vraaggericht werken. Niet alleen activiteiten en projecten opzetten waar om gevraagd wordt. Maar ook met de deelnemers van een activiteit steeds samen besluiten wat nodig is. Zo is iedereen betrokken. En zo maken we samen.

Schermafdruk 2015-10-09 11.47.14

Bekijk dit filmpje over co-creatie tussen bewoners en overheid. (Engelstalig)

Hoe gaat Urban Villagers om met co-creatie zoals het filmpje toont? Kort gezegd: “We willen niet dat vierkantje zijn. We staan namelijk naast het vierkantje en naast de klodder. We introduceren ze aan elkaar.”

Voor Algemene Voorwaarden en Privacy verklaring, zie Contact