Over ons

Urban Villagers is een kleine organisatie die samenwerkt met een netwerk van maatschappelijk betrokken specialisten. We werken aan het versterken van lokale democratie door verbindingen te leggen tussen individuele en georganiseerde inwoners en tussen de gemeente en andere organisaties.

Door zowel in een buurt te werken met bewoners als met ambtenaren en bestuurders in een gemeente, kunnen we wensen, procedures en jargon vertalen. We brengen buiten naar binnen en binnen naar buiten, zoals dat wel wordt genoemd. Op die manier slaan we een brug tussen bewoners en beleid.

Diensten

Onze diensten bestaan uit een aantal vaste werkwijzen met ieder specifieke doelen. Ga naar wat-doen-we voor de omschrijving van Buurttender, Sterk Initiatief en Toekomstenergie&Buitengroen

Daarnaast bieden we bijvoorbeeld tijdelijke ondersteuning aan bewonersinitiatieven en begeleiding bij participatieprojecten in gemeentes. Advisering en uitvoering van gemeentelijk projecten doen we o.a. in samenwerking met adviesbureau Vondel&Nassau.